Välkommen till Karnag AB

Karnag AB har en unik specialkompetens inom högtemperaturisolering av t.ex varma motordetaljer och räddningsprodukter inom räddningstjänst. Karnag AB är också ledande inom luftfjädringssystem som kan kompletteras med stötdämpare av världsklass för bilindustrin och andra industriella lösningar. Vår stora specialkompetens och långa erfarenhet inom områden som ljudisolering av motorrum i båtar och bilar, korrosionsskyddtätning, samt fogband inom markentrepenad, ger oss en unik position på områden såsom bil- och båtindustri likväl som inom markentrepenad.

Historik

Österrikaren Nagler startade Karnag 1942. Företagets inriktning blev i första hand karosseridelar, men något senare tillkom diverse kemisk/tekniska produkter för tätning och korrosionsskydd etc. Namnet kom från ”kar”osseri och ”nag”ler. Han kom med två tomma händer, men full av erfarenhet och idéer. Det var detaljer till tåg, bussar och lastbilar, över huvud taget delar till fordonsindustrin. Sedermera köptes bolaget upp av Statsföretag och ingick i Navigatorgruppen. 1982 såldes bolaget till Lennart Ahnmé AB på Lidingö, dit verksamheten flyttades.

Nuvarande ägare

1987 köptes bolaget av familjen Wrenkler och idag är vi 15 anställda. Karnag arbetar inom områden såsom korrosionsskydd, tätning, fogningssystem, skydd vid heta arbeten samt isolering av ljud, vibrationer och höga temperaturer. Karnag marknadsför dessutom luftfjädringssystem och tillbehör till fordonsindustrin och ett marint program.

Karnag betecknas som ett handelshus med återförsäljare och kunder över hela Skandinavien med försäljning till industrisektorn och till många stora grossister.

Våra partners finns över hela världen.

Affärsidé

Karnag tillverkar högtemperaturisolering och räddningsprodukter, samt säljer luftfjädring, fordonskomponenter, teknisk isolering, tätningsprodukter och korrosionsskydd. Vi arbetar med tekniska och kundanpassade lösningar åt företag för att på bästa sätt tillfredsställa deras behov.