Räddningsdockor

Övningsdocka

Vår mest mångsidiga docka, avsedd för allmän träning/räddning och finns i 9 olika vikter från baby 5 kg till vuxen 90 kg.

Överviktsdocka

"Tungviktaren" - 180 resp. 260 kg, för träning/räddning av överviktig person.

Ytbärgningsdocka

Avsedd för räddningsövningar i vatten och finns i två olika utföranden; ytbärgningsdockan med orange overall och sök-/räddningsdockan med svart overall och näthuva, för att minska möjligheten att upptäckas. Båda varianterna går att få i vikter om 20 resp. 40 kg.

Multitraumadocka

Övningsdocka med möjlighet att avlägsna höger arm och ben för att simulera allvarlig kroppsskada vid exempelvis trafikolycka. Dockan har också ett genomgående hål i överkroppen för att öva räddning vid penetrerande skada. Finns i vikterna 30, 50 och 70 kg.

Höghöjdsdocka

Övningsdocka för träning av räddning på hög höjd, uppbyggd med en fastare överkropp för att underlätta användande av sele och förhindra att dockan "sjunker ihop". Även denna finns i vikterna 30, 50, och 70 kg.

Övningsdocka för kriminalvården

Avsedd främst för kriminalvård och polis och används vid exempelvis evakueringsövning av fängslad person samt nedtagning vid hängning. Dockan har förstärkta handleder samt nacke för detta syfte. Vikt 50 kg.

Produktmeny

Karnag AB har en unik specialkompetens inom högtemperaturisolering av t ex varma motordetaljer och räddningsprodukter inom räddningstjänster. Karnag AB är också ledande inom luftfjädringssystem som kan kompletteras med stötdämpare av världsklass för bilindustrin och andra industriella lösningar. Vår stora specialkompetens och långa erfarenhet inom områden som ljudisolering av motorrum i båtar och bilar, korrosionsskydd, tätning, samt fogning inom markentrepenad, ger oss en unik position på områden såsom bil- och båtindustri likväl som inom markentrepenad.